Ulltäcke Spjälsäng - Storlek: 100 x 130 cm - Coccon
Ulltäcke Spjälsäng - Storlek: 100 x 130 cm - Coccon
Ulltäcke Spjälsäng - Storlek: 100 x 130 cm - Coccon
Ulltäcke Spjälsäng - Storlek: 100 x 130 cm - Coccon

Ulltäcke Spjälsäng - Storlek: 100 x 130 cm - Coccon Finns i flera varianter

Detta är en förbeställningsvara med ngt längre leveranstid.

size

2 399,00 kr

inkl. moms

Beskrivning

Cocoons fantastisk ull produkter är tillverkade av den finaste ekologiska, obehandlade merinoullen från Sydamerikanska merinofår.

Detta täcke med stoppning av ekologisk merinoull har 3 olika vikter och passar till spjälsäng.

Vikten är tex 300 gram stoppning per kvadratmeter.

Att använda ull året runt är väldigt individuellt men då en av ullens fantastiska egenskaper är att andas och reglera värme efter kroppsvärmen så fungerar dessa produkter även under årets varmare månader.

Täckets alla 3 vikter fungerar året runt och det är endast en smaksak hur tungt man vill ha sitt täcke.

Detta är en beställningsvara med leveranstid på 2-4 veckor.

Material:

Yttertyget är i 100 % Gots certifierad bomull. Inga kemikalier, bekämpningsmedel eller blekmedel har använts i framtagningen av detta material.

Stoppningen består av 100 % ekologisk merinoull. Cocoon Company har använt sig av en ullfiber som är 8 cm lång vilket gör att kardnings processen blir lättare och därmed får man en otroligt mjuk och fluffig ull till sin produkt. Detta i sin tur bidrar till att fibrerna får lättare att andas.

Tvättråd:

Vi rekommenderar, i linje med de flesta tvättråd som finns av ullprodukter, att merinoullsprodukterna tvättas så lite som möjligt utan istället vädras för att behålla sin fluffighet och fräschör. Vid mindre olyckor där tvätt med vatten ändå måste ske, rekommenderas en skonsam handtvätt i ljummet vatten, urvridning av vattnet och att produkten torkas i ett så varmt rum som möjligt - gärna med fläkt. Du bör undvika att tvätta din kudde/täcke i tvättmaskinen utan endast göra det i absoluta nödfall. Om en större olycka skulle vara framme rekommenderas att du tvättar ullprodukten i maskin i ett program speciellt anpassat för ull i maximalt 30 graders temperatur och centrifugering i max 800 varv. Tvättmedlet som används ska vara ett speciellt ulltvättmedel och innehålla lanolin. Detta för att bibehålla lanolin runt fibern och på det sättet bibehålla elasticiteten och mjukheten hos produkten. Torkas snabbt, helst i ett varmare rum. Ullprodukter får under inga omständigheter torktumlas.

Alternativ