Bäddmadrass tunn - Spjälsäng - Cocoon Company
Bäddmadrass tunn - Spjälsäng - Cocoon Company
Bäddmadrass tunn - Spjälsäng - Cocoon Company
Bäddmadrass tunn - Spjälsäng - Cocoon Company

Bäddmadrass tunn - Spjälsäng - Cocoon Company Finns i flera storlekar

Detta är en förbeställningsvara med ngt längre leveranstid.

Sort

615,00 kr

inkl. moms

Beskrivning

En bäddmadrass i ekologisk Kapok från Cocoon Company kan fylla många funktioner som tex att skydda resårbotten och göra sängen mjukare. En bäddmadrass i detta material har en annan fin egenskap och det är att den är temperaturreglerande, andas och avleder fukt vilket ger dig en torr sovmiljö. Materialet är även allergivänligt och speciellt bra för dem med allergi mot kvalster. Kapok innehåller naturligt ett bittermedel som är antibakteriellt och som kvalster inte kan leva i.

Beställningsvara med leveranstid på 2-4 veckor.

Material:

100 % ekologisk Gots certifierad bomull och ekologiskt odlad Kapok. Det har inte förekommit några kemikalier vid produktionen. Kapok är vegansk.

Skötselråd:

På grund av den otroligt fina fiberstrukturen i kapok måste kapok produkterna tvättas och torkas på ett annorlunda sätt än vanliga naturfiberprodukter, så det är väldigt viktigt att läsa tvättinstruktionerna innan de tvättas.

Det är särskilt viktigt att tvätta din kapokprodukt med enzymfritt tvättmedel på högst 60 ° och undvik sköljmedel för att bäst behålla fiberns naturliga egenskaper. Under tvätt är det viktigt att ha en stark centrifugering för att få ur så mycket vatten ur kapokprodukten som är möjligt före torkning.

Här är det särskilt viktigt att kapokprodukten inte kommer att ligga våt mellan tvättning och torkning. Kapokfibern kan då börja "blöda" och kapokens naturliga färg framträda. Detta förstör inte produktens egenskaper men kan skapa missfärgningar.

Vid tvätt kommer vattnet väldigt nära de fina fibrerna och därför kräver produkterna en längre torkningsprocess.

Torktumling rekommenderas! Och då ett tidsinställt program , på hög värme i minst 30 minuter. Låt sedan produkten vila i vanlig rumstemperatur en stund och repetera sedan torkningen i tumlare.

För att underhålla produkternas fina egenskaper så rekommenderaras du även att torktumla dem ca 30 – 40 min löpande varannan månad eller vid behov. Om fyllningen klumpar ihop sig lite så jämnar du lätt ut det med handen.