Honeycomb Wool Natursvamp - Cocoon Company
Honeycomb Wool Natursvamp - Cocoon Company
Honeycomb Wool Natursvamp - Cocoon Company

Honeycomb Wool Natursvamp - Cocoon Company

Ekologisk natursvamp, storlek: 13-14cm.

Lagerstatus

I lager

229,00 kr

inkl. moms

Beskrivning

Natursvampen Honeycomb Wool anses vara kungen av natursvampar och är perfekt vid rengöring av ansikte och kropp i badet.

Natursvampen Honeycombs fantastiska mjukhet och stora porer gör att svampen kan rengöra huden på djupet, på ett mjukt, naturligt sätt och bidrar till en hälsosam blodcirkulation i ansikte och kropp.

Förutom att natursvamparna är 100% ekologiska och allergivänliga, är de även otroligt tåliga och kan ha en lång livslängd om man tar hand om den. Passar utmärkt som tvättsvamp för spädbarn, barn och vuxna.

Natursvampen Honeycomb Wool anses för att vara en av världens skönaste och mjukaste natursvampar. En natursvamp är, som det framgår av ordet, en svamp som skapats av naturen och är alltså inte en artificiellt producerad svamp. Natursvampar växer på botten av havet och lever av syre / mat som slussas till dem via vattenflödet. Naturen har skapat svamparna i många olika storlekar, former och färger. Gemensamt för alla natursvampar är att de innehåller fantastiskt många kanaler genom vilka svamparna tar upp syre och mat från vattenflödet. Natursvampar från Cocoon härstammar från Medelhavet och där växer de på 15–50 m djup.

Dykarna dyker ner och hämtar upp en liten del av svampen, men de lämnar kvar natursvampens rot så att svampen kan fortsätta växa på botten av havet. Eftersom natursvampar är en naturprodukt kan svamparna variera i storlek och form.

Honeycomb – har det något att göra med honung?

Svampen Honeycomb tillhör familjen Honeycomb av natursvampar och har dessvärre inget samband med honung. Svamparna kallas Honeycomb (bikaka) på grund av svamparnas många kanaler som påminner om bikakor. Natursvampen Honeycomb är känd för sina stora kanaler som gör att svampen är otroligt mjuk. De fantastiskt många kanalerna ser även till att svampen kan absorbera och bli av med en stor mängd vatten vid användning. Det gör att svampen är otroligt funktionell när man använder svampen med tvål eftersom den är lätt att rengöra. Till skillnad från en vanlig badsvamp, som består av förseglade plastbubblor, gör natursvampens många kanaler det enkelt att skölja smuts ur svampen. En natursvamp är därför extremt hygienisk som tvättsvamp och rekommenderas åt personer med allergier och / eller känslig hud. Natursvampen Honeycomb Wool är en slags natursvamp av släktet Honeycomb och den liknar förvirrande mycket en ulltott. Därav svampens andranamn ”Wool” som på svenska översätts till ull. Svampen har nämligen en väldigt mjuk och tät yta som gör att den känns som silkeslen ull.

HOPPA GLATT i BADET MED EN NATURSVAMP

Natursvampen Honeycomb Wool anses för att vara världens bästa natursvamp och är idealisk för rengöring av ansikte och kropp. Natursvampen Honeycombs fantastiska mjukhet och stora porer gör att svampen kan rengöra huden på djupet, på ett mjukt, naturligt sätt, och bidrar till att underhålla en hälsosam blodcirkulation i hud, ansikte och kropp. Samtidigt ser natursvampens silkeslena material till att svampen inte är för hård mot huden. På så sätt bevaras hudens egna fuktgivande oljor i hudens djupare skikt. Förutom att natursvampar är 100% ekologiska och allergivänliga, är de även otroligt tåliga och kan ha en lång livslängd om man tar hand om dem.

HUR SKÖTER JAG PÅ BÄSTA SÄTT MIN NATURSVAMP?

För det första är det viktigt att grundligt skölja ur svampen med rent vatten efter användning. Se till att alla tvålrester lämnar svampen om den används med tvål. Alltför mycket tvålrester kan långsamt få svampen att bli mjuk och slemmig. Därför är det viktigt att skölja ur den ordentligt. Använd helst kallt eller ljummet vatten vid rengöring av svampen eftersom alltför varmt vatten kan skada svampen. Töm sedan svampen på vatten och torka den på en torr och luftig plats tills svampen är helt torr. Vrid aldrig ur en natursvamp, eftersom svampen kan ta skada av det. Töm istället svampen på vatten genom att pressa den hårt. Om svampen används dagligen, är det rekommenderat att svampen ligger i en saltlösning under 24 timmar, en gång per vecka, för optimal skötsel. Saltlösningen behöver bara bestå av 125 gram salt per liter vatten. Spola sedan svampen med rent vatten, töm den på vatten och låt den torka.