Jacket - Boiled Wool - Engel

Jacket - Boiled Wool - Engel

100% ekologisk och valkad Ull som blir ett naturligt skydd mot väder och vind.

Variant

Storlek

999,00 kr

inkl. moms

Beskrivning

Engel har precis som många andra drabbats av effekterna av pandemin. Leveranstiden på råvarorna till fabriken är dubbelt så lång som tidigare, de har högre sjukfrånvaro i produktion och tillåmed emballaget till deras produkter och paketering är det fördröjning på.

De jobbar på så bra de bara kan, på gränsen av sin kapacitet och leveranstiden från dem är ca 4 veckor.

Vi brukar alltid erbjuda våra kunder förbeställning med längre leveranstid då vi gillar att produkter tillverkas efter efterfrågan snarare än tvärt om. Samtidigt som vi vill kunna erbjuda er möjligheten att få tag i färger och modeller vi annars inte har i butiken.

Vi vill fortsätta ge er den möjligheten och vi vill fortsätta stötta Engel och deras verksamhet.

Så detta är en förbeställning med en leveranstid på 4-6 veckor och vi kan inte garantera ett leveransdatum eller påverka processen.

Som tack för tålamodet erbjuder vi 20% rabatt!

Använd koden: slowfashion i kassan!

VILL DU HITTA VÅRA PRODUKTER FRÅN ENGEL MED DIREKTLEVERANS, SOM FINNS I VÅRT LAGER, KIKA UNDER KATEGORIN SPECIFIKT FÖR DETTA!

Denna jacka är av "boiled wool" eller valkad ull som vi säger på svenska och är ett bättre skydd för väder och vind. Den blir något styvare i kvalitén än en ullfleece, men är fortfarande skönt följsam. Engels design har dessutom framhävt tygets kvalitéer och resultatet är ett plagg som är både snyggt och praktiskt!! Jackan har luva och stängs med dragkedja som har ett skönt avslut i halsen. Den har även två stora fickor med snygg tydlig stickning. Breda muddar i ärmsluten. Kombinera gärna denna med fler sköna lager ull så har man lager på lager som både andas och värmer.

Valkat eller kokat ull har man gjort sedan länge på grund av ullens förmåga till filtning. Man använder helt enkelt vatten och en ljummen såplösning för att fukta ullen. Tyget får löpa mellan valsar och bearbetas i både längdriktning och tvärled. Och detta gör den vävda ullen både tätare och starkare.

Ullen som används är 100 % Virgin Merino wool, ekologisk och IVN-certifierad.

Ullen kommer från merino får och är en fin, krusig och mjuk fiber, vilket i sin tur gör att den inte sticks och går att använda direkt mot huden.

Plaggen andas och värmer skönt och bästa kombinationen får man genom att ha ull i flera lager.

Fåren som klipps kommer från en ekologisk farm där de lever ett lugnt liv. Bekämpningsmedel är förbjudna både på djuren och i deras föda.

Det bästa sättet att rengöra ull är att hänga ut plagget i fuktigt väder så rengörs ullen av sig självt.

Om maskintvätt behövs så är det fintvätt på högst 30 grader och låga centrifugvarv som gäller.

Efter tvätt, linda in plagget i en handduk, krama ur överskott av vatten, dra den i form och plantorka sedan.

Torktumla ej!

ENGEL

Engel tillverkade stickade blöjor redan på 1960-talet av blekt bomull.

Genom att använda obehandlad bomull 1982 började företaget koncentrera sig på naturliga textilier på ett föredömligt och konsekvent sätt.

Förutom ekologisk bomull använder de den finaste ekologiska merinoullen och en exklusiv blandning av ekologisk merinoull och siden.

Alla färger som används är fria från tungmetaller och har alltid varit fria från skadliga AZO-färgämnen.

De avstår från alla typer av kemisk efterbehandling under deras textilbearbetning.

I princip är alla använda medel biologiskt nedbrytbara och får inte förorena mark, luft och vatten.

Alla metalldelar som används är fria från nickel; andra material härrör från naturliga förnybara resurser.

För att garantera sin höga kvalitetsnivå måste vissa krav uppfyllas som garanterar både kvalite, användarvänlighet och tvättbarhet.

Dessa egenskaper tillsammans med maximalt tillåtna värden för farliga material som skadar miljön och hälsan testas regelbundet i oberoende miljölaboratorier.

IVN BEST

Denna kvalitetsstandard, främst känd inom Europa, definierar för närvarande den högsta nivån på textilhållbarhet.

Produkten ska bestå av 100% naturlig fiber med ursprung antingen inom certifierat ekologiskt jordbruk (kbA) eller certifierat ekologiskt djurhållning (kbT).

Produktionen av djurfibrer som ull eller siden måste också uppfylla höga standarder: inga syntetiska bekämpningsmedelbad för får, lämpliga djurhållningar och ekologiskt foder.

Men att producera fiber är bara det första steget i de många och många processer som är involverade i ett färdigt plagg.

Dessa inkluderar till exempel spinning, färgning, vävning, stickning efterbehandling, skärning och sömnad.

Konventionell produktion kan involvera farliga ämnen i alla processer men för BEST-certifierade textilier är de strängt förbjudna eller extremt begränsade.

BEST förbjuder kategoriskt användning av ämnen som är listade som cancerframkallande, ämnen som försämrar fertiliteten eller äventyrar ofödda liv.

Särskilt farliga ämnen listas också individuellt som förbjudna eller som starkt begränsade.

Dessa inkluderar till exempel under rubriken Permanent AOX ett antal organiska föreningar som använder krom, bromid, klor eller fluorid som inte

är lätt biologiskt nedbrytbara. De tenderar att samlas i människokroppen, till exempel i blod, fettvävnad eller modersmjölk och kan vara cancerframkallande.

De finns i färgämnen, teflon eller ytbehandlingar som gör textil vatten- eller flamesäker.