Baby Bonnet - Silke - Engel

Baby Bonnet - Silke - Engel

Riktigt fin och mjuk babymössa i 100% Silke

Storlek

Lagerstatus

Slut i lager

119,00 kr199,00 kr

inkl. moms

Beskrivning

Den fantastiska bonett modell i 100% silke från Engel är vävd med ett diagonalt mönster och ramar in ansiktet på ett behagligt vis. Den är lite toppig i modellen vilket gör den extra charmig. Silken är likt ullen med att den håller dig lagom tempererad och sval att den absorberar fukt och transporterar bort det, samtidigt som silken bidrar till att den är otrolig mjuk och följsam att bära.

size 1 (0-6 månader, huvudmått ca 36-41 cm)

size 2 (6-12 månader, huvudmått ca 41-44 cm)

Man ska inte tvätta ull/silke för ofta. Det bästa sättet att rengöra ull/silke är att hänga ut plagget i fuktigt väder så rengörs ullen av sig självt.

Om maskintvätt behövs så är det fintvätt på högst 30 grader och låga centrifugvarv som gäller.

Efter tvätt, linda in plagget i en handduk, krama ur överskott av vatten, dra den i form och plantorka sedan.

Torktumla ej!

ENGEL

Engel tillverkade stickade blöjor redan på 1960-talet av blekt bomull.

Genom att använda obehandlad bomull 1982 började företaget koncentrera sig på naturliga textilier på ett föredömligt och konsekvent sätt.

Förutom ekologisk bomull använder de den finaste ekologiska merinoullen och en exklusiv blandning av ekologisk merinoull och siden.

Alla färger som används är fria från tungmetaller och har alltid varit fria från skadliga AZO-färgämnen.

De avstår från alla typer av kemisk efterbehandling under deras textilbearbetning.

I princip är alla använda medel biologiskt nedbrytbara och får inte förorena mark, luft och vatten.

Alla metalldelar som används är fria från nickel; andra material härrör från naturliga förnybara resurser.

För att garantera sin höga kvalitetsnivå måste vissa krav uppfyllas som garanterar både kvalite, användarvänlighet och tvättbarhet.

Dessa egenskaper tillsammans med maximalt tillåtna värden för farliga material som skadar miljön och hälsan testas regelbundet i oberoende miljölaboratorier.

IVN BEST

Denna kvalitetsstandard, främst känd inom Europa, definierar för närvarande den högsta nivån på textilhållbarhet.

Produkten ska bestå av 100% naturlig fiber med ursprung antingen inom certifierat ekologiskt jordbruk (kbA) eller certifierat ekologiskt djurhållning (kbT).

Produktionen av djurfibrer som ull eller siden måste också uppfylla höga standarder: inga syntetiska bekämpningsmedelbad för får, lämpliga djurhållningar och ekologiskt foder.

Men att producera fiber är bara det första steget i de många och många processer som är involverade i ett färdigt plagg.

Dessa inkluderar till exempel spinning, färgning, vävning, stickning efterbehandling, skärning och sömnad.

Konventionell produktion kan involvera farliga ämnen i alla processer men för BEST-certifierade textilier är de strängt förbjudna eller extremt begränsade.

BEST förbjuder kategoriskt användning av ämnen som är listade som cancerframkallande, ämnen som försämrar fertiliteten eller äventyrar ofödda liv.

Särskilt farliga ämnen listas också individuellt som förbjudna eller som starkt begränsade.

Dessa inkluderar till exempel under rubriken Permanent AOX ett antal organiska föreningar som använder krom, bromid, klor eller fluorid som inte

är lätt biologiskt nedbrytbara. De tenderar att samlas i människokroppen, till exempel i blod, fettvävnad eller modersmjölk och kan vara cancerframkallande.

De finns i färgämnen, teflon eller ytbehandlingar som gör textil vatten- eller flammesäker.